Kviklån

Det er ikke unormalt at stå i en situation, hvor man lige pludselig har brug for en sum penge, som man ikke har. Derfor er kviklån også blevet mere og mere populært i dagens Danmark, da det er en nem og hurtig måde at låne penge på.

Nemt:

Det eneste du skal gøre for at låne penge via et kviklån er, at gå ind og ansøge om det. De udbydere, der tilbyder at låne dig penge på denne måde, vil ikke stille de store krav til dig, hvilket er grunden til, at det er noget alle og enhver kan gå ud og gøre. Modsat bankerne, der stiller store krav om sikkerhed, før de går med til at låne penge ud til deres kunder, kræver disse udbydere nemlig kun sjældent, at du kan stille en form for sikkerhed.

Så du skal bare ansøge om de betingelser, som du kunne tænke dig at låne pengene under. Du skal naturligvis fortælle, hvor stort et beløb, du har brug for at låne, og så skal du fortælle, hvor lang du ønsker, at løbetiden skal være på lånet. Det vil udbyderen tage stilling til, når lånet er blevet godkendt, får du pengene på din konto.

Hurtigt:

Som det ligger i navnet, så er kviklån en hurtig måde at låne penge på. Fra du ansøger om at låne et pengebeløb, og til du har det på din konto, behøver der nemlig ikke gå ret mange dage. Faktisk kan du ansøge om dagen og have pengene på din konto allerede samme aften eller dagen efter. Dette er også en ting, som tiltaler de fleste rigtig meget, man skal nemlig ikke gå og udsætte betalingen, men kan få det gjort med det samme.

Tempoet, som lånet foregår i, er tit en fordel. Havde du for eksempel lige aftalt en shoppetur med veninderne, men er nødt til at punge ud, fordi bilen skulle på værksted, så behøver du ikke aflyse shoppeturen. Du går bare ind og låner det beløb, som du regner med at shoppe for, og så har du pengene på din konto, allerede inden du tager afsted.

Omkostningerne for et kviklån

Primært fordi der ikke bliver sat krav om sikkerhed for, at udbyderen får sine penge igen, er denne typelån også noget dyrere end banklånene. Dette skyldes, at udbyderen ikke er lige så sikker på at få sine penge tilbage igen og derfor løber en væsentligt større risiko.

Prisen på lånet vil naturligvis afhænge af flere faktorer, og man kan derfor ikke entydigt sige, at et kviklån er dyrere, da det kan variere fra sag til sag. Låner du et større beløb, vil det selvfølgelig koste mere, end hvis du låner et mindre beløb. Og samtidig vil du også komme af med flere penge, hvis løbetiden er lang frem for, hvis den er kort.

Spar penge, når du tager et kviklån

Det vil være i alles interesse at spare så mange penge som muligt, når de går ud og låner. Men du skal passe på. Det skal ikke for alt i verden handle om at spare penge, når du tager et lån, for så kan du kommer til at presse dig selv og din økonomi for meget, så du ikke kan betale pengene tilbage igen.

Hvis du, før du ansøger om lånet, laver et budget over din private økonomi, vil du være bedre stillet fra starten af, for så har du et overblik at gå efter. Så kan du nemlig ansøge om et lån, der er skræddersyet din økonomi og dine behov. Så ved du nemlig præcis, hvor stort et beløb du har brug for at låne, samt hvor lang tid du behøver, for at kunne betale beløbet tilbage igen.

Det er klart, at du ønsker, at få lånet betalt tilbage hurtigst muligt, men det kan ende rigtig galt, hvis du får en for kort løbetid, så du ikke har overskuddet i din økonomi til at betale de ekstra penge hver måned. Hvis du ønsker, at spare så mange penge, som muligt, når du låner, skal du nemlig i første omgang betale penge tilbage til tiden.

Hvis du overskrider løbetiden, bliver det dyrt

Hvis du ikke har betalt hele beløbet tilbage indenfor den aftalte tid, vil der blive stillet forskellige sanktioner fra udbyderens side. Disse sanktioner skriver du under på, når du skriver under på låneaftalen, så dem vil du være klar over fra starten af.

Nogle udbydere vælger at kræve lånet indfriet med det samme, hvis penge ikke er betalt tilbage, og du kan nok forestille dig, at det ikke er nemt, hvis du i forvejen har haft problemer med at betale for lånet. Andre vil sætte renterne op, så lånet bliver endnu dyrere. Dette er ikke ret meget bedre, for så vil den månedlige ydelse blive højere, og det har du højst sandsynligt ikke det økonomiske overskud til.

Uanset hvad, så vil lånet blive dyrere, hvis du ikke er i stand til at betale tilbage, indenfor den aftale, der er blevet lavet. Derfor gælder det om at sætte realistiske betingelser fra starten af, så du hele tiden kan følge med økonomisk.

bnorwegian-logo
4,99Rente

Bank Norwegian har en af de laveste renter af alle vores lån. Derfor anbefaler vi dem.


 • Rente 4,99

 • Lånebeløb 5.000-400.000 kr.

 • Løbetid 12-180 mdr.

 • ÅOP 6,30% - 25,86%
vivus-laan-logo
Fra 0Rente

Vivus tilbyder det første lån rentefrit. Det betyder at der næsten ingen gebyrer er!


 • Rente fra 0

 • Lånebeløb 100-10.000 kr.

 • Løbetid 1-30 dage

 • ÅOP 730,1%
robot-laan-logo
14,71Rente

Robotlån er et af vores mest populære lån. De svarer på din ansøgning på 30 sekunder!


 • Rente 14,71

 • Lånebeløb 3.000-50.000 kr.

 • Løbetid 12-72 mdr.

 • ÅOP 20,5% - 32,7%

 

Risikoen ved kviklån

For mange begynder advarselslamperne nok at lys ligeså snart ordet ’kviklån’ bliver sagt. Mange forbinder det nemlig med en sikkerhed for at sidde i gæld resten af livet, da det er et utroligt dyrt lån. Det er også rigtigt til en vis grænse. Kigger du dig ikke ordentligt for, kan du nemlig komme til at betale unødvendigt mange penge ved at låne gennem et kviklån.

Mange vil gå efter renten, når de vurderer prisen på at lån. Det er dog ikke her du skal kigge, når det gælder kviklån. For denne type hurtiglån kan der nemlig være mange andre afgifter og gebyr, som presser prisen i vejret, uden at vi som kunder lige lægger mærke til det. Blandt andet er der på kviklån ofte meget høje stiftelsesomkostninger, og derfor er det også klogt ikke at tage flere små kviklån, men i stedet nøjes med at låne én gang og så låne flere penge i stedet – hvis man vel at mærke har brug for den store sum. Igen anbefaler vi at lave et budget, så man ikke lige pludselig står og mangler penge til det projekt, man er gået i gang med, og derfor er nødt til at låne gentagende gange.

Når du vil sammenligne prisen på forskellige kviklån, skal du ikke kigge på renten, du skal kigge på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og beskriver, hvor meget lånet koster i alt om året. Her er alle de forskellige gebyr og omkostninger medregnet, så du skal ikke til at kigge på både det ene og det andet for at kunne sammenligne priserne på de forskellige lån. Der er lov om, at ÅOP tydeligt skal stå anført ved finansielle ydelser, så det er nemt og overskueligt for kunderne at sammenligne prisen på de forskellige tilbud. Derfor slipper du altså for at sidde og lede længe efter det, men kan hurtigt danne dig et overblik.

Det lyder nemt, og det er det i teorien også, men mange kritikere mener dog, at det ikke er en særlig sikker måde at sammenligne prisen på lån på. ÅOP er meget afhængig af løbetiden, hvilket gør det usikker, især for lån med meget kort løbetid. Sammenligner du derfor et SMS lån, som har en meget kort løbetid – ofte kun på 30 dage – og et større forbrugslån, der typisk er på et lidt større beløb og derfor også har en noget længere løbetid, får man derfor nemt et helt skævt billede af, hvad lånene koster i forhold til hinanden. Men som udgangspunkt er ÅOP den mest sikre måde at sammenligne forskellige lån, da den tager højde for alle variablerne og derfor skaber det bedste overblik.

Lån til alle

Ved at tage et kviklån kan du uden tvivl finde et, der passer lige netop til dig og dine behov, uanset hvad de måtte være. Der findes så mange forskellige udbydere og typer af kviklån, at det er til at finde et lån til enhver smag. Du kan spare meget tid ved at skabe dig et overblik over de forskellige udbydere, så du ikke går ud og ansøger forgæves eller ender med at skrive under på et forkert tilbud.

Alder

Det er ikke alle udlånsfirmaer, der ønsker at udlåne til alle. Specielt alderen kan godt få nogle til ikke at indlede et samarbejde. Er du over 25 år, er det ikke noget problem, så kan du låne hos langt størstedelen. Andre er dog mere krævende – nogle vil have, at du er over 20 eller 23, mens andre vil låne penge til dig, selvom du er helt ned til 18 år.

Du skal ikke se det som en ulempe, at du som 18, 19, 20 årig og så videre ikke kan ikke kan låne penge hos alle. Det firmaerne opnår ved at begrænse omfanget af kunder, som de låner penge til, er, at deres tilbud bliver målrettet én bestemt aldersgruppe. Du vil altså kunne opnå et bedre samarbejde, fordi firmaet har erfaring med folk på din alder, og før har indgået et samarbejde med nogen på din alder.

Er du studerene og ønsker at supplere SU’en lidt, skal du altså ikke holde dig tilbage. Der findes helt sikkert et firma på markedet, der ikke holder sig tilbage for at låne dig penge, så du har lidt mere at gøre med, når huslejen er betalt og bøgerne er købt. Enten har vi selv prøvet at leve af en SU, eller også kender vi nogen, der har, og vi ved derfor, hvor svært det kan være at få pengene til at række til både ordentlig mad, byture med vennerne og en tur hjem til mor og far i ny og næ.

Store eller små lån

Om du ønsker at låne mange penge eller et mindre beløb, kan det også betale sig at benytte sig af forskellige lån. Skal du låne flere penge, er det en fordel at låne penge via et forbrugslån, da det er et lån, der pr. definition er lidt større end andre kviklån. Løbetiden vil derfor også være længere, så du har en reel chance for at betale det tilbage igen. Forbrugslån kan du faktisk også tage hos en bank. Det specielle ved at forbrugslån i en bank er, at banken ikke spørger hvad, du skal bruge pengene til, som de gør, hvis du låner penge til et hus eller en bil.

Skal du låne et minder beløb, kan du benytte dig af et SMS lån. Kendetegnet ved et SMS lån er, at det er meget små beløb – ikke over 7000 kr. – og at løbetiden er meget kort – typisk 30 dage. Dette er altså et lån, der henvender sig til dig, hvis du med sikkerhed, at du har pengene meget hurtigt. Det er et praktisk lån og kan tages meget hurtigt, du kan nemlig ansøge både via internettet og via SMS. På den måde kan du stå nede i byen, og se på en fed jakke sidst på måneden og ansøge om pengene, så du kan købe den, selvom du ikke har fået løn endnu. Lånet betaler du så tilbage, når du har fået løn, og dermed er tilbagebetalingen afviklet efter kort tid.

Betal kviklånet tilbage som du ønsker

Det fleksible ved kviklån indebærer også løbetiden, som du selv har stor indflydelse på i din ansøgning. Løbetiden afhænger naturligvis også af både beløbets størrelse og typen af lån, men du kan også tilpasse den efter din indkomst og økonomiske situation. Hvis du laver et budget, så du har overblik over din økonomi, vil du have gode forudsætninger for at betale lånet tilbage indenfor den aftalte tid, da du så har en ret god idé om, hvor hurtigt du kan overkomme at betale dit lån tilbage.

 

 

Kviklån vs banklån

Mange tænker nok, at det er langt mere sikkert, at gå ned i banken og låne penge. Det er måske også rigtigt, men det behøver ikke være farligt at låne penge gennem et kviklån, hvis man bare bruger sin sunde fornuft.

Let og ligetil

Fordelen ved at tage et kviklån i stedet for et bank er blandt andet, at det er så nemt og lige til. Du skal ikke til utallige møder nede i banken for at sidde og fortælle og forklare, hvad du skal bruge pengene til, og hvordan du har tænkt dig at betale tilbage igen – du skal bare ansøge, godkendes, og så har du pengene på din konto. På den måde spare du utroligt meget tid, for når det gælder kviklån skal du ikke til nogen fysiske møder og du skal ikke bruge tid på sidde og udfylde en masse tilsyneladende ligegyldige dokumenter.

Intet krav om sikkerhed

En anden ting, som mange ser som er fordel er, at du heller ikke skal stille nogen form for økonomisk sikkerhed, når du låner penge gennem et kvik lån. Det er selvfølgelig et krav for langt de fleste, der udbyder kviklån, er du ikke er registreret i RKI, men det er også det eneste. Der kan dog være enkelte tilfælde, hvor du bliver bedt en form for sikkerhed, men det er kun ved et lån af et ualmindeligt stort beløb. Her kan udbyderen bede om, at du eksempelvis fremviser lønsedler, så de ved, at du har en fast indtægt.

De blander sig ikke

Udbyderen af kviklån er overhovedet ikke interesseret i hvad, du skal bruge penge til. Det er helt din egen sag, så du skal ikke bruge tid på at finde en god grund til, at den der mega fede vinterjakke absolut er nødvendig, og hvorfor du ikke kan nøjes med en billigere model; eller hvorfor du ikke har sparet op til skituren i vinterferien, når du vidste for et år siden, at du skulle afsted. Du skal bare ansøge om pengene, og hvis din ansøgning blive godkendt, så stiller udbyderen ingen spørgsmål hverken før eller efter udbetalingen.

Ulempen

Ulempen ved at tage et kviklån i stedet for at gå i banken og låne penge er naturligvis, at det er noget dyrere. Generelt er renten på et kviklån meget højere end for det traditionelle banklån, hvilket primært kan forklares med den større risiko, som udbyderen af kviklån løber. I og med at du som kunde ikke bliver bedt om at stille nogen sikkerhed for, at du kan betale pengene tilbage igen, så løber firmaet en større risiko, for de ved ikke, om de får deres penge tilbage igen.

Udover at renten er højere, så er der typisk også flere gebyr forbundet med at låne penge via et kviklån. Der kan for eksempel være store stiftelsesgebyr, når man optager lånet, hvilket vil presse prisen meget i vejret i forhold til banken.

Når kviklån er dyrere gælder det derfor naturligvis også om, at finde det billigste blandt de mange tilbud. Det første du kan gøre er at se på ÅOP, der fortæller, hvor meget lånet koster at have om året. ÅOP er den mest realistiske værdi at sammenligne lån ud fra, for sammenligner du de forskellige renter, kan du hurtigt blive snydt. Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for ÅOP – denne værdi tager nemlig ikke højde for løbetiden. Sammenligner du et SMS lån og et forbrugslån, vil ÅOP slet ikke give et realistisk billede af de to lån i forhold til hinanden, da SMS lånet har en kort løbetid i forhold til forbrugslånet.

Dernæst vil det kun være en fordel, hvis du søge om flere forskellige lån på én gang. Du kan sagtens søge om et uforpligtende tilbud fra de forskellige udbydere, og du kan derfor få en række tilbud, som er specielt udregnet efter dine behov, og ud fra dem vælge det helt rigtige. På den måde kan du spare mange penge i stedet for bare at vælge det første og det bedste.

RKI – hvis du slet ikke kan betale

Hvis du slet ikke kan betale, risikerer du at blive skrevet i registret over dårlige betalere. Hvis du står i RKI registret, vil du ikke have mulighed for at låne penge, lease en bil eller modtage andre finansielle ydelser eller indgå andre aftaler om afbetaling. At firmaet, som du har gæld til, registrerer dig, hjælper dem til, hurtigere at få de penge, som du skylder. På den måde sikrer de sig nemlig, at du ikke bruger penge, som du ikke har på låne penge andre steder, som du så heller ikke vil have mulighed for at betale tilbage.

Inden du bliver registreret

Du vil dog ikke lige pludselig og uden at have haft en idé om, i hvilken retning det gik, kunne finde dig selv i RKI registret. For at et firma, som har lånt dig penge, kan registrere dig, skal du nemlig først have modtaget tre rykkere, hvor der i den sidste skal være en advarsel om at næste gang, vil du blive skrevet i RKI registret. På den måde har du muligheden for at indfri gælden og undgå at blive registreret.

Gode betalere og dårlige betalere

Når du søger om et kviklån, er din sikkerhed som god betaler, at firmaet, som du ansøger hos, kan gå ind og se, om du er registreret i RKI. Alle virksomheder har adgang til registret, som er oprettet med det formål, at danske firmaer undgår at tabe penge på dårlige betalere.

Er du en god betaler, er det altså en fordel for dig, for det er nok sikkerhed for udbyderne af kvik lån, at du ikke er registreret i RKI. Du behøver derfor ikke vise nogen dokumenter, der beviser, at du har midlerne til at betale de lånte penge tilbage igen, hvilket blandt andet er nogle af grundene til, at kviklån er så hurtige og nemme at tage.

Når du er blevet registret og vil slettes

Når du er blevet registreret, er det selvfølgelig muligt at blive slettet igen. Det er nemlig så nemt, at du bare betaler din gæld. Det er naturligvis lettere sagt end gjort, for der er jo en grund til, at du er kommet i registret i første omgang.

Du kan kun blive registreret én gang pr. gæld. Til gengæld kan den samme kreditor godt registrere dig flere gang, hvis du skylder penge for flere forskellige lån eksempelvis. Du kan altså godt stå i registret flere gange, men hvis du har indfriet en gæld, vil du blive slettet for den gæld.

Kan du ikke indfri gælden, går der fem år, før du ikke længere er at finde i registret. Gælden forsvinder dog ikke af den grund, så din kreditor, vil stadig kræve at få sine penge, men har du først været registreret for denne gæld, og de fem år er gået, kan du ikke registreres for den igen.

Lån trods RKI

Er du blevet registreret i RKI, vil nogle udbydere prøve at overbevise dig om, at det er muligt at låne penge hos dem, selvom du er registreret, hvilket normalt ikke er muligt. Det er det også sjældent, og vi vil absolut ikke anbefale, at du går ud og opsøger de steder, der tilbyder at hjælpe dig ud af registret med et RKI lån.

Det kan meget hurtigt ende galt, hvis man tager et nyt lån, for at komme ud af RKI registret, da udbyderen så vil låne dig pengene meget dyrere end ellers og du samtidig skal stille en stor sikkerhed for at få lov at låne. Sikkerheden er typisk pant i ejendel, som virksomheden får, hvis du står og ikke kan betale i sidste ende.

I teorien ligner RKI lån og kviklån hinanden, da det begge er lån, man kan tage forholdsvis hurtigt og nemt. RKI lån kræver dog noget mere sikkerhed og koster væsentligt mere end et kvik lån gør. RKI lån kan hurtigt blive skruen uden ende, da et nyt lån trods RKI ikke giver dig bedre forudsætninger for at betale den gæld du allerede har. Et RKI lån vil derfor kun være med til at gøre din gæld endnu dybere, hvis du allrede er registreret som dårlig betaler. Læs mere om lån trods RKI

Samlelån

Har du gæld flere forskellige steder, fordi du for eksempel har taget flere kviklån, kan det være en fordel at samle alle lånene i et. På den måde er der mere styr på de penge, du skylder, og det er mere overskueligt at få dem alle sammen betalt tilbage.

Et samlelån kræver dog, at du skaber dig et godt overblik, for hvis du bare blindt går ud og låner flere penge, kan du blive gældsat endnu dybere, end du er i forvejen. Et samlelån kan tit være dyrere end andre kviklån, da udbyderen løber en større risiko, hvis du i forvejen er gældsat, det er derfor du skal have et godt overblik. Så kan du nemlig sikre dig, at samle lånet ikke bliver dyrere end dine andre lån tilsammen – gør det det, kan det ikke betale sig i sidste ende.

Samlelånet er dog stadig kun en løsning, som kan bruges, hvis du ikke er registreret i RKI. Er du registreret som dårlig betaler, anbefaler vi, at du i første omgang fokuserer på, at få udbetalt din gæld, så du bliver slettet og får din økonomi på rette kurs igen.