Forbrugslån

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

 

Forbrugslånet – et lidt større lån

Et forbrugslån er, som navnet antyder, et lån til at dække dit forbrug. Dette forbrug kan være til alt muligt – købet af en ny bil, en båd, renovering af sommerhuset, skiferien eller noget helt andet. Forbrugslånet er nemlig ikke øremærket til at dække noget specifikt.

Forbrugslånet er et lidt større lån, så det er til dig, der har behov for at låne lidt flere penge end med et almindeligt kviklån. Af den grund vil forbrugslånet også blive betalt tilbage over en lidt længere periode – løbetiden vil altså være længere. Men det er jo perfekt, hvis du står og vil have en ny bil, for du kan få udbetalt den tilpasse store sum penge og betale dem tilbage over en passende periode.

Et billigt forbrugslån

Det er altid i alles interesse at spare penge lige gyldigt i hvilken situation, det måtte være – så det gælder naturligvis også, når det gælder om at låne penge. Du kan dog hurtigt blive snydt til at tage et forbrugslån med en meget høj rente, fordi det tilbud, du kigger på, ser billigt ud i forhold til alle de andre tilbud, og fem år virker til at være lang tid at skulle betale tilbage på.

Du skal dog ikke lade dig narre, for generelt vil forbrugslån være en rigtig dyr måde at låne penge på. Grunden til, at forbrugs lån er svære at finde til billige penge er, at det er sådan et højt beløb. Forbrugslån vil nemlig typisk også være dyrere end kviklån, da kviklån er noget mindre. Det kræver, at udbyderen løber en hvis risiko ved at udbetale så mange penge til dig så hurtigt, så de er naturligvis interesserede i at tjene så meget som muligt på denne risiko.

Det er en større risiko, da udbyderne – i hvert fald dem du finder på nettet – ikke kræver, at du som kunde stiller nogen form for sikkerhed. Det eneste, der kræves, er, at du ikke er registreret i RKI. De kan derfor ikke med sikkerhed vide, om du er i stand til at betale alle de penge tilbage, som du låner. Så igen – når de løber så stor en risiko med så stort et beløb, så kræver det, at de har en del at vinde på det, da de vil tabe rigtig meget, hvis du ikke betaler lånet tilbage.

Billigt forbrugslån i banken

Du kan også tage et forbrugslån i banken. Det anbefales af mange, da du så har en rådgiver ind over. Mange gange ser man, at folk uden at tænke særlig grundigt over det, benytter sig af tilbuddene, som man støder på, på nettet. Det virker som sådan en nem og hurtig løsning – og så behøver man ikke blande en masse mennesker ind i det, og man slipper for at høre på en bankrådgiver, der sidder og prædiker.

Det kan dog være en god idé at gå i banken, for så får du en andens øjne på situationen – og endda en, som ved noget om folks privatøkonomi. Det bedste ville jo være at finde en måde, hvorpå du kan finde pengene i din egen økonomi i stedet for at skulle ud og låne dem. Det er det sikreste, for så ender du ikke med at stå i en situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage igen.

Du kan dog sagtens tage et forbrugslån i banken, så din bankrådgiver behøver ikke tale dig fra det. Det er dog ikke nødvendigvis billigere end at låne gennem en udbyder, som du finder på nettet, men det vil tit være en fordel at have sin gæld i banken i stedet for hos en tilfældig udbyder, som man aldrig har mødt nogen repræsentant fra.

Mange undgår at gå i banken for at få et lån, fordi de ikke vil sidde og forklare hvad, pengene skal bruges til. De vil ikke overfor en bankrådgiver sidde og skulle redegøre for, hvor for det absolut er en nødvendighed med dette beløb, som banken måske ikke lige vil punge ud med. Fordelen ved et forbrugslån i banken er, at banken ikke interessere sig for, hvad du skal bruge pengene til. Det betyder, at når lånet først er godkendt, så blander banken sig ikke mere – medmindre du ikke lige betaler dine afdrag til tiden selvfølgelig.

Dette er en anden grund til, at et forbrugslån i banken er lidt dyrere end andre lån i banken. Hvis du låner penge specifikt til et nyt hus eller en ny bil, så vil banken have en sikkerhed i huset eller bilen. Den sikkerhed forsvinder, hvis de ikke ved, hvad du skal bruge pengene til. Det presser prisen i vejret – igen på grund af den højere risiko ved at låne pengene ud.

Find et billigt forbrugslån                                      

Mange vil bedømme prisen på et forbrugslån ud fra, hvor høj renten er. Det er dog ikke den sikreste måde at finde et godt og billigt forbrugslån på. Renten siger nemlig ikke nødvendigvis særlig meget om hele prisen på lånet, men kun noget om, hvor stor en procentdel af hele beløbet, som du skal betale tilbage oveni det lånte beløb. Renten vil altså ikke tage højde for stiftelsesomkostninger eller andre gebyr.

I stedet skal du kigge efter værdien ÅOP. ÅOP står for de Årlige Omkostninger i Procent, og vil fortælle dig, hvor meget lånet koster om året. I denne værdi er der altså både taget højde for renten, samt samtlige andre afgifter og gebyr. ÅOP’en hjælper dig altså med at sammenligne de forskellige lån, så du kan finde det billigste forbrugslån på markedet – det eneste du skal gøre er at kigge efter det tilbud med den laveste ÅOP.

Alle er dog ikke enige om, at det er en god måde at sammenligne lån på. Eksperter mener, at ÅOP er misvisende, da værdien ikke tager højde for løbetiden, som også er meget relevant. Et godt eksempel er, hvis man sammenligner SMS lån og forbrugslån. Disse to typer lån har meget forskellige løbetider – hvor SMS lånet typisk har en løbetid på 30 dage, så har forbrugslånet en løbetid på 5 år. Der er altså væsentlig forskel, og det vil også afspejle sig i ÅOP’en, hvor den vil være ekstremt meget højere for et SMS lån end for et forbrugslån. Det er dog ikke så mærkeligt, for SMS lånet er en meget dyrt lån at have, hvis man har det over en længere periode – derfor skal man netop heller ikke have det længere end den typiske løbetid på 30 dage. Til sammenligning bliver forbrugslånet jo betalt tilbage over noget længere tid, hvorved ÅOP’en naturligt blive lavere.

Men ÅOP er alligevel et rigtig godt pejlemærke at gå efter – især hvis man sammenligner lån af samme type, hvor løbetiden ligner meget hinanden. ÅOP’en er i hvert fald mere sikker at vurdere prisen på de forskellige lån ud fra end renten vil være. Den er også noget lettere, da du slipper for at sidde og sammenligne hver enkelt værdi – eksempelvis stiftelsesgebyr.

bnorwegian-logo
4,99Rente

Bank Norwegian har en af de laveste renter af alle vores lån. Derfor anbefaler vi dem.


 • Rente 4,99

 • Lånebeløb 5.000-400.000 kr.

 • Løbetid 12-180 mdr.

 • ÅOP 6,30% - 25,86%
vivus-logo
Fra 0Rente

Vivus tilbyder det første lån rentefrit. Det betyder at der næsten ingen gebyrer er!


 • Rente fra 0

 • Lånebeløb 100-10.000 kr.

 • Løbetid 1-30 dage

 • ÅOP 730,1%
robot-laan-logo
14,71Rente

Robotlån er et af vores mest populære lån. De svarer på din ansøgning på 30 sekunder!


 • Rente 14,71

 • Lånebeløb 3.000-50.000 kr.

 • Løbetid 12-72 mdr.

 • ÅOP 20,5% - 32,7%

 

Et hurtigt forbrugslån

Faktisk adskiller forbrugslånet sig ikke særlig meget fra kviklånet. Det er nemlig både nemt og hurtigt, hvis du ansøger om lånet online.

Hurtigt:

Hvis du ansøger, om et forbrugslån på nettet, vil du typisk have pengene på din konto i løbet af den næste dag. Både ansøgningen, behandlingen af ansøgningen og udbetalingen foregår nemlig rigtig hurtigt.

Det, der tager længst tid i ansøgningsprocessen, er næsten at finde den rigtige udbyder og det rigtige tilbud. Der er så uendeligt mange tilbud, at det kan være svært at finde det, der bedst opfylder ens behov og det, der er billigst.

Men derefter går det hurtigt, for når du først har ansøgt, vil behandlingen af din ansøgning gå i gang med det samme. Nogle udbydere arbejder 24/7, du er derfor garanteret, at din ansøgning bliver behandlet lige så snart, den er modtaget. Det er altså lige meget om du sidder lørdag aften og kan se, at du får brug for en sum penge på mandag, når bilen skal på værksted og have den helt store omgang, samtidig med at børnene simpelthen er nødt til at få nyt tøj og nyt udstyr til skiferien – din ansøgning vil stadig blive behandlet, og du kan have pengene på din konto i løbet af næste bankdag.

Nemt:

Det er da nemt at kunne sidde hjemme i sofaen og ansøge om et lån på de penge, som du har brug for, når badeværelset skal renoveres. Og selve ansøgningen er heller ikke indviklet – du skal udfylde med dine personlige oplysninger, ønsket beløb og løbetid; og så vil udbyderen hurtigt vende tilbage til dig med et godt tilbud.

Det sværeste i ansøgningen om et forbrugslån online er, at det er en rigtig god idé at lave et budget, før du ansøger om et lån. Ved at have et budget over din privatøkonomi, vil du vide præcis, hvor mange penge du har brug for, samt hvor lang tid du magter at skulle betale pengene tilbage over.

Men når du har skrevet og sendt ansøgningen skal du bare læne dig tilbage og vente på, at behandlingen er afsluttet. Det vil den hurtigt være, og så er din næste opgave at skrive under på tilbuddet, som du får tilsendt – hvis du altså synes, at det er tilfredsstillende.

Få et forbrugslån nu

Vi kan alle komme til at stå i den situation, at vi får brug for at låne penge med det samme. Der kan hurtigt opstå situationer, som man ikke havde forudset, hvor det er nødvendigt, at man har et større beløb. Det klassiske eksempel, som dog ikke gør det mindre sandsynligt, er, at bilen lige pludselig står af – og det er selvfølgelig i den mest travle periode, hvor man står og skal transportere børn til og fra skole og fritidsaktiviteter. Så er det svært at undvære en bil, hvis man er vant til at have en, der virker. Især for en familie ude på landet, hvor offentlig transport ikke rigtig er en mulighed.

Nogle gange kan skaden være så alvorlig, at det eneste, der er at gøre, er at købe en ny bil. Det er i de færreste børnefamilier, hvor der vil være plads i budgettet til sådan en stor udgift, hvis man ikke lige havde planlagt den i forvejen. Det vil hurtigt betyde at sommerferien sydpå ryger, og der i stedet kun kan blive råd til at tur i sommerhus hjemme i det regnvåde Danmark.

Undgå at presse dit budget – tag et forbrugslån

Løsningen er naturligvis at tage et lån, for på den måde undgår du at presse dit budget for meget, og du behøver ikke at gå på kompromis nogen steder. Det mest nærliggende vil for mange være, at gå i banken og søge om et lån. Det er dog hverken den hurtigste eller nemmeste løsning, da du så både skal bruge tid på at sidde og redegøre overfor en uforstående bankrådgiver, samt køre ind til forskellige møde – hvilket er svært, hvis man ikke har nogen bil.

Derfor vil den nemme løsning være at tage et forbrugslån. Faktisk kan du også tage et forbrugslån i banken, og du slipper måske så for en del færre møder, end du ville gøre ved andre typer banklån, da banken ikke skal vide præcis hvor pengene ender.

Forbrugslån på nettet

I stedet kan du vælge at låne pengene over nettet. Du kan nemt og hurtigt finde den udbyder, der har tilbuddet, som passer bedst til dine ønsker og behov. For at du er helt sikker på, at du finder det helt rigtige tilbud, vil det være en fordel at ansøge hos flere firmaer, så vil du nemlig kunne sammenligne, og finde det, som allerbedst passer ind i dit budget og i din tidsplan.

At tage et forbrugslån handler nemlig ikke kun om, at finde et så billigt lån som muligt. Det handler også om at finde et lån, som man har mulighed for at betale tilbage. Der er ikke noget ved at tage et billigt lån, hvis man ikke har mulighed for at betale det tilbage indenfor aftalen, så bliver lånet nemlig i sidste ende rigtig dyrt, da der vil blive langt ekstra rente og gebyr oveni.

Hjælp dig selv: lav et budget

Det bedste du kan gøre for at hjælpe dig selv, når du skal ud og låne penge, det er, at lave et budget, så du på forhånd har skabt dig et overblik over, hvor meget du har brug for, og hvor hurtigt du magter at betale lånet tilbage igen. Har du lavet et budget, hvor du kan se, at du faktisk har en del af pengene selv til den udgift, som du ville låne til, så er der ingen grund til at gå ud og låne flere penge, end du rent faktisk har brug for. Så vil du nemlig bare ende med at sidde i et alt for stort og dyrt lån og ender med at betale en masse ekstra for penge, som du reelt set slet ikke havde brug for.

En anden grund til at du med fordel kan lave et budget, før du går ud og låner penge er, at du så har et godt overblik over, hvor meget overskud du har hver måned og dermed, hvor meget du kan magte at betale. Når du søger om et forbrugslån på nettet, kan du nemlig selv være med til at afgøre, hvor lang løbetiden eller tilbagebetalingsperioden skal være. Firmaerne gør det på denne måde, så du har så meget medbestemmelse som muligt og derfor også så stor forudsætning som muligt for at betale pengene tilbage igen. Der er nemlig ingen – hverken låneudbyderen eller dig selv – der er interesseret i, at du ikke kan betale pengene tilbage. Alle ønsker, at der bliver lavet en fordelagtig aftale for begge parter.

Kast dig ud i din drøm

Der kan ikke være diskussion om, at de fleste mennesker går og har en drøm, som de ville ønske, at de havde midlerne til at udleve. Men økonomien behøver altså ikke at være en stopklods for dine idéer. Kast dig ud i det og tag et forbrugslån nu. På den måde kan du finansiere din drøm og betale tilbage løbende som det passer dig. Og netop når det gælder forbrugslån skal du ikke lægge fingrene i mellem – heller ikke selvom du har brug for en større sum.

Idéen med forbrugslån er netop, at du kan låne et større beløb, så selvom dit drømmeprojekt kræver en god sum penge, skal du ikke holde dig tilbage. Hverken hvis du låner pengene i banken eller hvis du finder en udbyder af forbrugslån over nettet, behøver du at sidde og redegøre for, hvad du har tænkt dig at bruge pengene til.

Det er blevet en helt normal ting i Danmark at låne penge på nettet, så hvis du vil gøre det, skal du ikke føle dig helt unormal. Flere og flere vælge denne måde at finansiere alverdens ting på – mange finder det rart, at man ikke skal komme med lange forklaringer, men bare kan få pengene på sin konto nemt og hurtigt.

Forskellige typer lån

Ansøg nu

Læs mere...

Besøg vores kæmpe vidensdatabase

 

Forbrugslån uden sikkerhed

Hvis du tager et forbrugslån online, skal du, som nævnt før, ikke stille nogen form for sikkerhed for, at du kan betale beløbet tilbage igen. Det tiltaler mange, da man så ikke skal sende nogle private dokumenter ind eller er nødt til at sætte nogle af sine ejendele i pant for at få lov at låne.

Den eneste sikkerhed du skal stille er, at firmaet ikke kan finde dig i RKI registret. Det er selvfølgelig også en form for sikkerhed, men denne sikkerhed er lige så meget for din egen skyld, som for firmaets.

Forbrugslån trods RKI

Det er ikke muligt at låne penge, hvis du står i RKI registret, og det er heller ikke noget vi anbefaler. Det er nemlig for din egen skyld, at det ikke kan lade sig gøre, i den forstand at du så bliver frohindret i, at sætte dig selv i endnu mere gæld end du er i forvejen. Er man blevet dybt gældsat og registreret i RKI, kan det ses som en god udvej, at låne sig til penge, til at betale de lån af, der gør, at man er registreret. Man skal bare huske på, at der jo er en grund til, at man er blevet registreret – man kunne ikke betale sin gæld af efter gentagende advarsler.

Du skal altså ikke kaste dig ud i et samarbejde med nogen, som påstår at ville give dig et forbrugslån trods RKI. Hvis de virkelig vil det, vil du komme til at betale ekstremt høje renter, og der vil oven i være virkelig høje gebyr på. Du vil samtidig også blive bedt om at stille en form for sikkerhed, som for eksempel kan være at pantsætte nogen ejendele. Grunden til ekstra store omkostninger og større krav om sikkerhed er, at firmaet vil sikre sig ikke at tabe penge på at låne til dig. Når du allerede er registreret som dårlig betaler, vil der være endnu mindre sandsynlighed for firmaet for at få sine penge tilbage, så de er nødt til at få en form for sikkerhed for, at de ikke taber det hele på gulvet.

RKI – registret over dårlige betalere

Hvis du står i RKI registret betyder det, at du, trods gentagende advarsler om snart at betale, ikke har betalt de penge, du skylder. RKI registret er oprettet med henblik på at forhindre danske virksomheder i at tabe penge på folk, der ikke kan betale, så hvis du står i RKI ved starten af et samarbejde, vil firmaet helt sandsynligt nægte at samarbejde med dig, hvis det handler om finansielle ydelser. Finansielle ydelser kan være et lease en bil, låne penge eller købe noget på afbetaling. Dette er altså ikke muligt, ligesom det ikke er muligt at skifte bank, så længe man er registreret i RKI.

For at blive registreret i RKI

Man kan ikke risikere bare at blive registreret fra den ene dag til den anden. Du vil altid blive advaret, inden du finder dig selv i registret. Har du eksempelvis lånt penge, så skal låneudbyderen have sendt tre rykkere til dig, hvor der i den tredje skal stå, at næste skridt blive en registrering i RKI registret. De har altså ikke lov til at registrere dig før, du er underrettet om, at det bliver du næste gang, hvis du ikke betaler.

Hvorfor bliver man registreret?

Man kan måske ikke lige umiddelbart se nogen mening i, at et firma har interesse i at registrere nogen i RKI, når de allerede har indledt et samarbejde med vedkomne. Det er der dog en logisk grund til. Ved at registrere dig i RKI, så undgår de, at du bruger en masse penge på, at gå ud og lave andre finansielle aftaler med andre firmaer. Der er dermed større chance for, at firmaet får de penge, som du skylder.

Derudover er det også en form for samarbejde firmaerne i mellem. Ligesom man gerne selv vil advares om folk, der ikke kan betaler, så advarer man naturligvis også andre om at indgå samarbejder med de forkerte personer.

For at blive slettet fra registret

For at blive fjernet fra registret igen skal du enten betale din gæld, og så sletter firmaet dig; eller du skal vente i 5 år, og du vil automatisk blive slettet.

Du skal selvfølgelig overholde den aftale du har lavet og betale de penge tilbage, som du skylder. Dette er den sundest og i længden billigste måde at komme ud af registret på, men naturligvis også den sværeste. Det du kan gøre er, at lave et budget over din private økonomi, så du ved præcis, hvor mange penge du har at gøre med hver måned. Så kontakter du din kreditor, som i langt de fleste tilfælde vil være interesseret i at lave en aftale med dig. Hvis et firma har givet dig et forbrugslån, som du ikke kan betale tilbage, vil det ikke hjælpe nogen parter, hvis de bare bliver ved med at smide renter og gebyr oven i lånet, fordi du ikke betaler – firmaet vil ikke få sine penge, og du vil endnu mindre kunne betale. Derfor er det altid muligt at lave en aftale, hvis du har et realistisk bud på, hvordan det kan fungere, så du ved, at du kan betale.

Efter 5 år vil din registrering være forældet, og du vil derfor blive slettet. Dette sletter dog ikke din gæld, så du skylder stadig penge som du har gjort i de fem år, hvor du stod i registret. Er der først gået fem år, og du er blevet slettet for en gæld, kan du ikke blive registreret for den samme gæld igen. Du kan dog godt blive registreret for en anden gæld – også af den samme kreditor. Du kan godt stå i registret flere gange, hvis du har gæld flere forskellige steder, men hver gang, der er gået fem år, fra du blev registreret for én bestemt gæld, vil du blive slettet for netop den gæld. Men du skal altså stadig betale den tilbage, så det er bare i gang med at få dannet sig et overblik over økonomien og få lavet aftaler med sine kreditorer.