Lån penge gratis
24/10/2016
Vis alle

Afdragsfrie lån

Hvis du har taget et afdragsfrit lån, betyder det, at du i de afdragsfri perioder kun skal betale rente og gebyr af lånet. Du vil altså spare afdragene og derfor betale mindre i den tid, hvor du har en afdragsfri periode. Dermed kan du udsætte afdragene til et tidspunkt, hvor du har mere overskud til at betale pengene tilbage. Fordelen er, at du, hvis du for eksempel lige har købt nyt hus og skal bruge ekstra penge til at renovere, har lidt ekstra at gøre med, hvis du har et afdragsfrit lån. Et afdragsfrit lån vil typisk strække sig over 5 til 10 år.

Det afdragsfrie lån er til dig, der har en lidt presset økonomi. Når du tager lånet vil du nemlig få foræret tid til at rette op på din økonomi, før du begynder at betale af på lånet. Du får således et større råderum i de afdragsfri perioder, som du tit selv kan have medbestemmelse over, hvornår skal være.

 

Billigt afdragsfrit lån

Det er meget svært – for ikke at sige umuligt – at finde et billigt afdragsfrit lån. Et afdragsfrit lån vil nemlig med garanti koste noget mere, end et lån uden afdragsfrihed vil. Grunden til det er, at der er et højere bidrag på afdragsfri lån end på lån med afdrag.

Selvom du ikke betaler afdrag på dit lån i de afdragsfrie perioder, så skal du stadig betale blandt andet rente og bidrag. Bidraget regnes ud fra størrelsen på restgælden, hvilket er grunden til, at du vil betale mere for det afdragsfri lån – så længe du ikke betaler afdrag på lånet, vil restgælden ikke falde.

Selvom det afdragsfrie lån kan se billigt ud, fordi man bliver snydt af, at man ikke skal betale afdrag, skal man stadig huske på, at lånet skal betales tilbage. Så selvom det ser ud til at du spare penge ved det afdragsfrie lån, så er det altså kun i øjeblikket – senere hen kommer du ikke til at spare på det.

 

Se fremad, når du låner afdragsfrit

Du er nødt til at se lidt fremad i dit liv, når du låner via et afdragsfrit lån, for når pengene skal betales tilbage, er du nødt til at have luften i budgettet til det. Denne type lån er smarte, hvis du står og skal bruge lidt ekstra penge nu og her – det kan være, hvis du skal i gang med at renovere dit nye hus eller nye lejlighed, eller også hvis du er studerende.

For mange studerende vil hverdagen være presset, da en SU ikke rækker langt, og det ikke er alle, der har tiden og overskuddet til at tage et studiejob. Med et afdragsfrit lån kan du låne penge nu, og betale dem tilbage senere, når du får et job, der giver en større indtægt end din SU.