Gode tips: Sådan bliver du hurtigst gældfri

Hvad er afdragsfrihed?
Hvad er afdragsfrihed?
04/05/2019
Brug sneboldmetoden for at afvikle gæld
Brug sneboldmetoden til afvikling af gæld
04/06/2019
Vis alle

Gode tips: Sådan bliver du hurtigst gældfri

Gode tips for at blive gældsfri

I dag er det nemt at låne penge. Der er dog særligt ét aspekt, der kan gøre det svært at låne penge; hvis du har en stor gæld. Derfor er det en god idé at du arbejder på at blive gældfri, hvis du har i sinde at optage et nyt lån. Hvis det er noget, du ønsker at arbejde på, så kan du herunder få gode tips til at blive gældsfri.

1. Læg et budget

Hvis du skal afvikle din gæld på bedst mulig vis, så er det vigtigt at du går til det med den rette indstilling. Det kræver også en vilje til at kæmpe for det, da det kan blive en hård periode, mens du afvikler på din gæld. Det er dog en stor hjælp at lægge et budget, så du kan danne dig et bedre overblik over dine indtægt og udgifter.

Når du lægger et budget, får du bedre overblik over:

  • Dine indtægter
  • Dine udgifter (faste og uforudsete)
  • Din formue og gæld
  • Dit rådighedsbeløb

Når du har lagt et budget, så har du også fået et indgående kendskab til din egen økonomi. Med det sådant kendskab er det en del nemmere for dig at finde ud af, hvor meget du kan afdrage hver måned. Hvis du har et ønske om at blive hurtigt gældsfri, så skal du naturligvis afdrage så stort et beløb som overhovedet muligt.

2. Start med de dyre, kortfristede lån

Hvis du har en gæld, der i høj grad består af gæld, der er opstået via lån, så er det en god idé, at du starter med at afvikle de dyre, kortfristede lån først. Det er nemlig disse lån, der med tiden kan vise sig at blive et problem. De er nemlig meget dyre, da de har høje renter og udgifter. Derfor bør du altid starte med dem.

Det gælder derfor først og fremmest om at få de dyre, kortfristede lån ud af verden. Når du har fået dem ud af verden, så kan du tage skridtet videre og begynde at få afdraget de langfristede lån. De langfristede lån er typisk også større beløb, hvorfor de tager længere tid at afdrage, hvilket man skal være opmærksom på.

3. Skær ned på dine faste udgifter

Hvis du gerne vil afvikle din gæld på kortest mulig tid, så er du også nødt til at finde pengene til at gøre dette et sted. Det kan du bedst gøre ved at skære ned på dine faste udgifter. Langt de fleste har en lang række faste udgifter hver måned. Derfor er der også rig mulighed for at skære ned på dem og øge rådighedsbeløbet.

Hvis du gerne vil have flere penge til at betale din gæld af med, så er du nødt til at ofre andre ting. Hvis du hver måned bruger 1.000 kr. på at købe nyt tøj, så er du nok bedre tjent ved at undlade dette, så du i stedet kan bruge de ekstra penge til at betale af på din gæld. Det er typisk det unødvendige, du skal skære fra først.