Godt at vide om SU lån
24/10/2016
Find det rigtige billån til dig
24/10/2016
Vis alle

Kreditkort lån

Et kreditkort lån kan være et godt alternativ til et kviklån eller det traditionelle banklån. Et kreditkort lån betyder, at du kan trække flere penge på dit kreditkort, end der egentlig står på kortet – du låner altså de penge, som du trækker over på kortet. For et kreditkort lån er det naturligvis banken, som du har fået kortet og har din konto hos, som du låner pengene af.

Ved et kreditkort lån har du typisk mulighed for at låne helt op til 50 eller 100.000 kr., og det beløb vil være rentefrit i 45 dage. Du vil derfor have god mulighed for at slippe for renter og gebyr, når du benytter dig af et kreditkort lån, og du vil kunne spare rigtig mange penge i forhold til, hvis du gik ud og lånte penge gennem et kviklån, hvor både renter og gebyr som bekendt kan være skyhøje.

 

Kreditmulighederne online

Det forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad de tilbyder dig ved deres kreditkort lån. Du skal derfor undersøge markedet, hvis du vil tage et lån af den type, så du ikke går galt i byen og til sidst står og ikke kan bruge lånet til noget. Fælles for udbyderne vil det dog være, at lånet er et prisvenligt et af slagsen, så i forhold til kviklån vil du som nævnt før kunne spare en del.

Når du søger efter kreditkort lån online vil du møde forskellige tilbud. Nogen tilbyder, at du kan få op til 100.000 kr. på kredit, mens andre tilbyder op til 50.000 kr. Fælles er dog, at langt de fleste låner dig pengene gebyrfrit, samt rentefrit i op til 45 dage.

Nogle udbydere sætter en begrænsning på hævebeløbet – hvilket betyder, at du kun kan hæve et givent beløb om dagen, det kan for eksempel være 3000 kr. At sætte en begrænsning gør, at du ikke kan hæve alle pengene på én dag, og på den måde undgår udbyderen, at du bruger hele lånet samme dag.

 

Fordele og ulemper ved et kreditkort

Der er mange fordele ved at have et kreditkort. Står du lige pludselig og skal bruge flere penge, end du lige havde regnet med, og du lige har stående på din konto, skal det ikke holde dig tilbage. Du skal heller ikke til at bruge tid på at tage et kviklån, for du kan bare få kredit på dit kort.

Specielt det prisvenlige element skal der også lægges vægt på. Når du ikke skal betale renter og gebyr, som du skal for alle andre typer lån, så sparer du rigtig mange penge – og at lånet samtidig er rentefrit i op til 45 dage, gør det kun endnu bedre.

En anden fordel er, at kortet også kan bruge i udlandet, du kan altså sagtens bruge det, når du er på ferie. Det er jo en god ting, hvis du står og har forregnet dig med hensyn til lommepenge, så du får brug for flere, end du lige havde regnet med. Så kan du bruge penge alligevel, og betale dem tilbage senere. Du skal altså ikke være bange for, at din ferie sydpå blive ødelagt eller begrænset, fordi du ikke har flere penge at gøre med.

Der er selvfølgelig altid en fare ved at låne penge, og det er der også ved denne type låne. Når lånet er så let tilgængeligt, så tænker du ikke så meget over, at du i virkeligheden bruger penge, som du ikke har. At det er et lån, du er ved at tage, ligger måske lidt fjernt, så du kommer nemt til at bruge flere penge, end det egentlig lige var nødvendigt. Især på et tidspunkt kan dette være en fare – når du er i byen med vennerne. Alle har sikkert den der ven, som bliver rigtig gavmild, når vedkomne er fuld og giver omgang på omgang. På den måde er det selvfølgelig smart med kredit, for pengene kan blive betalt tilbage senere, men det er måske ikke lige det, man helst ville vågne op til dagen derpå.

 

Ting, du skal være opmærksom på ved kreditkort lån

Et lån på kreditkortet er et lån som alle andre – pengene skal betales tilbage igen. Derfor er det stadig en rigtig god idé at have overblik over sin økonomi, og være opmærksom på, hvor mange penge, man bruger. Det skal ikke komme som en træls overraskelse, at der lige pludselig er trukket et større beløb over på kortet, som man så skal til at betale tilbage.

Et kreditkort kræver selvdisciplin, for det hjælper ikke noget, at du bare går ud og shopper amok, for nu er der jo masser af penge på kortet. Selvom du i princippet selv kan bestemme, hvad du vil bruge pengene på, så er der stadig bagtanker med denne type lån. Har du for eksempel lige købt hus, og har store udgifter i forbindelse med renovering, er det en rigtig god idé at have kredit på sit kort. Så selvom det er rart at have 50.000 kr. til rådighed på en shoppetur, så er det nok ikke det, lånet var tænkt til – og pengene skal stadig betales tilbage.