Kreditkort lån
24/10/2016
Hvad er afdragsfrihed?
Hvad er afdragsfrihed?
04/05/2019
Vis alle

Find det rigtige billån til dig

For mange er bilen et uundværligt hjælpemiddel i dagligdagen – børnene skal hentes og bringes, du skal til og fra arbejde, der skal handles ind og så videre. Derfor er det ofte en nødvendighed at gå ud og investere i en ordentlig bil, og det vil uden tvivl koste lidt – og sikkert også mere end du lige sidder med. Derfor kan det være nødvendigt at tage et billån. Et billån er naturligvis ikke bare et billån, der findes nemlig, som med alle de andre typer lån, et utal af udbydere, som alle sammen ønsker at få dig som kunde.

 

Orienter dig og få det bedste tilbud

Du har som sagt rigtig mange muligheder, når du vil låne penge til at købe din nye bil. Det første du kan gøre er at sørge for, at du har penge til udbetalingen, som typisk minimum bør udgøre 20 % af bilens pris. Ved at have pengene til udbetalingen, kan du presse renten lidt ned og derved få et billigere lån i sidste ende. Du kan også vælge at supplere din udbetaling med et forbrugslån, så du ikke behøver stå med hele beløbet selv – det skal du dog regne med vil give dig lidt mere arbejde, for så skal du også til at lede efter gode tilbud her.

 

Find et billigt billån

Ligesom når du går ud og låner penge via et kviklån, så vil du ved billån finde flere udbydere, der matcher dine krav og betingelser. Derfor er det kun en fordel for dig, hvis du ansøger flere steder. Du kan uden problemer ansøge om et billån hos forskellige udbydere – helt uforpligtende og så sige ja til det, der falder bedst i din smag. På den måde finder du også det billigste billån, og der er jo ingen grund til at betale mere for lånet end højst nødvendigt.

Når du søger efter et billån, skal du ikke bare gå efter den lave rente. Renten siger ikke nødvendigvis noget om prisen på lånet. I stedet skal du kigge efter værdien ÅOP, som fortæller dig, hvor meget lånet vil koste dig om året.

 

Løbetiden på dit billån

Løbetiden på et billån kan faktisk være noget vigtigere end løbetiden på et kviklån. Selvom løbetiden selvfølgelig ikke skal være for kort, så du ender med ikke at kunne betale det tilbage til tiden, så skal det heller ikke være for langt. Hvis du ikke har planer om, at have bilen i mere end 5 år, er der ingen grund til, at du betaler tilbage på den i 10 eller 15 år. Så vil du gå og bruge penge på en bil, som du ikke har mere, samtidig med at du måske er gået i gang med at betale af på en ny bil.

Det bedste du kan gøre – ligesom med alle andre lån – er at lave et budget, så du skaber dig et overblik over din økonomi. På den måde vil du kunne sætte løbetiden til at være så lav som muligt, men du vil undgå at komme til at presse dig selv og din økonomi alt for meget, så tilbagebetalingen bliver for snæver.

 

Lån pengene hos bilforhandleren

Når du står nede ved bilforhandleren og forelsket dig i din kommende bil, så vil forhandleren uden tvivl prøve at få dig til at finansiere den gennem ham. Det kan virke tillokkende, for det er jo nemt – så slipper du for at skulle ud og snakke med banken eller realkreditinstitutter. Umiddelbart er det heller ikke noget problem, at gør det, for at finansiere din nye bil gennem forhandleren selv, kan sagtens være lige så billigt som ved de billigste banker – især hvis du køber en dyr bil.

Nogle vil mene, at forhandleren er dyr at låne penge af, så det skal du holde dig fra, og det er til en hvis grad sandt. Det, der er dyrt ved at låne pengene af forhandleren er, at der kan være meget høje stiftelsesomkostninger på sådan et lån – dette er også grunden til, at det primært er ved de dyrere biler, et sådant lån vil kunne betale sig.

Men det er igen vigtigt at du gør dit hjemmearbejde – du skal i hvert fald ikke sige ja, til at låne penge af forhandleren, før du har snakket med andre mulige udbydere.