Gode tips for at blive gældsfri
Gode tips: Sådan bliver du hurtigst gældfri
17/05/2019
Derfor bliver din låneansøgning afvist
Derfor bliver din låneansøgning afvist
22/06/2019
Vis alle

Brug sneboldmetoden til afvikling af gæld

Brug sneboldmetoden for at afvikle gæld

Hvis du har fået en stor mængde gæld ved at optage kviklån på nettet eller i banken, så kan det nemt virke svært at blive fri for gæld. Det er dog her, du kan få brug for den såkaldte sneboldmetode, når du skal afvikle din gæld. Det er en god måde at afvikle din gæld på, hvis du synes, det virker for uoverskueligt på andre måder.

Det er en metode, der har fået sit navn efter den effekt, den har på at afvikle din gæld. Det kommer nemlig til at virke som en snebold, der ruller ned af et bjerg. Des længere den ruller, des større bliver den, men des hurtigere vil det også gå. Derfor er det også en rigtig god metode at benytte sig af, hvis du skal afvikle gæld.

Hvordan fungerer sneboldmetoden?

Hvis du gerne vil gøre noget ved din gæld, så du kan blive gældsfri, så er det en god idé at du vælger at gøre brug af sneboldmetoden. Det kræver dog at du først sætter dig godt ind i, hvordan det hele egentlig hænger sammen. Heldigvis får du herunder beskrevet sneboldmetoden trin for trin:

  1. Du skal starte med at lave en liste over alle dine gældsposter. De skal sættes op på en liste, der er sorteret over gældens størrelse. Den mindste gældspost skal stå først og fortsætte op i størrelsen nedad. Din største gældspost skal derfor være nederst på listen.
  2. Herefter skal du starte fra toppen med at afvikle den mindste gældspost først. Det gør du ved at bruge hele dit månedlige overskud på at afdrage på den første post, i stedet for at sprede den ud på alle dine poster.
  3. Når du har betalt din førte (og mindste) gældspost på listen, så vil du også opleve at du får et større overskud hver måned. Det skyldes at du skal betale af på én gældspost mindre. Dette overskud bruger du så til at afdrage på den næste gældspost på listen.
  4. Efter den næste gældspost er blevet afviklet helt, så bliver dit månedlige økonomiske råderum endnu en gang større. Det betyder at du har flere penge til at afdrage på den næste post. Sådan skal du fortsætte, indtil du kan krydse den sidste og største post af.

Hvad er fordelen ved sneboldmetoden?

Der findes mange måder at afvikle din gæld på. Derfor er der ikke én metode, der er bedre end andre. Det handler om at finde den metode, der er bedst for dig. Når dette er sagt, så er der dog op til flere fordele ved at vælge sneboldmetoden, når du skal afvikle din gæld. Det er derfor, der er mange, der vælger at gøre det.

Det er dog i høj grad én fordel ved at vælge sneboldmetoden. Der er nemlig en psykologisk effekt forbundet med det. Du kan nemlig mærke at du hele tiden gør fremskridt, da du kan krydse gældsposter af listen, som er blevet betalt helt af. Derfor er det også nemmere at opretholde motivationen for at afdrage på gælden.