Brug sneboldmetoden for at afvikle gæld
Brug sneboldmetoden til afvikling af gæld
04/06/2019
Sådan udføres en kreditvurdering
Hvordan udføres en kreditvurdering?
04/07/2019
Vis alle

Derfor bliver din låneansøgning afvist

Derfor bliver din låneansøgning afvist

Hvis du flere gange har oplevet at din låneansøgning er blevet afvist, så er der selvfølgelig ikke grund til det. En långiver er til hver en tid interesseret i at låne penge, medmindre de vurderer at risikoen ved at gøre dette er for stor. Hvis du får afvist dine ansøgninger, så skyldes det at långiverne mener du tilhører en risikogruppe.

Der er dog ikke nogen grund til at gå rundt at blive frustreret over det. Det er nemlig noget, du sagtens kan gøre noget ved selv, såfremt du reelt set ønsker at gøre det. Der er dog i høj grad to særlige grunde til at du får afvist din låneansøgning. Dem kan du blive klogere på herunder, så det også er noget, du kan få lavet om.

Hvornår tilhører man en risikogruppe?

Som der også er givet udtryk for herover, så er grunden til at du får afvist din låneansøgning, fordi du vurderes som værende en del af en risikogruppe. Hvis du tilhører en risikogruppe, så vurderes det fra långiverens side, at du ikke er i stand til at betale lånet retur inden for den aftalte løbetid. Der kan være to årsager til dette:

1. Du er registreret i RKI eller Debitor Registret

Hvis du er registeret i RKI (det tidligere Ribers Kredit Information) eller Debitor Registret, så anses du for at være en dårlig betaler. Det er dét, der er grunden til at du er havnet i registret i første omgang. Du er nemlig blevet registreret som dårlig betaler, fordi en kreditor ikke har haft held med at få dig til at betale din gæld.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du står i ét af disse registrer, så kan det nemt tjekkes. Det kan du enten gøre på egen hånd ved hjælp af dit NemID eller derimod blot lade långiveren om. Hvis du er blevet registreret i ét af disse registre, så har du en uhyre minimal chance for at blive godkendt til et lån – uanset dit valg af långiver.

2. Din indkomst er for lav

Hvis du har for lav en indkomst, så er det ikke muligt for dig at blive godkendt til et lån. Det er ene og alene din långiver, der vurderer dette. Du har derfor ikke selv noget at skulle have sagt. Hvis du gerne vil forøge dine muligheder for at blive godkendt til et lån, så er det vigtigt at vælge et beløb, der passer til din indkomst.

Hvis din indkomst menes at være for lille, så kan du ikke få lov til at låne penge. Du kan i hvert fald ikke få lov til at låne det beløb, du har ansøgt om. Ved at nedjustere det ønskede lånebeløb, kan du dog forøge dine chancer for at blive godkendt. Det er nemlig vigtigt at din indkomst faktisk kan stå til mål med dit lånebeløb.

Hvis du har intentioner om at låne penge, så er det en god idé først at vurdere hvor mange penge, du kan afdrage med hver måned. Det gør det nemlig nemmere at finde et lånebeløb, der harmonerer med din økonomiske situation – og der vil være bedre forudsætninger for at blive godkendt til lånet.